Skärmhjärnan är en komplett guide till ett stressfritt digitalt liv

Anders Hansén, Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda.

I Skärmhjärnan får vi svaren på frågan om vad vår hjärna är utvecklad för. Fakta blandas med humoristiska inslag av självigenkänning. Vad hände med samhället när smartphones blev var mans egendom i början av 10-talet? Hansén går igenom detta och ger svar. Vi får ta del av forskningen kring mobilanvändandet bland barn och ungdomar. Jag häpnar trots att undersökningarna redan har några år på nacken. 80 procent av 2-åringarna använder internet varje dag – trots att de inte kan läsa och knappt ens prata.

Boken är full av konkreta exempel som kopplas till vår hjärna och vad den är utvecklad för utan att bli en domedagsprofetia.

Hansén har jag sett på teve och gillat det jag sett. Boken gör mig heller inte besviken och är ett stycke populärvetenskap i toppklass. Vill du minska ditt mobilanvändande och ägna dig åt familj, vänner eller hobbies? Då är Hanséns verk en konkret handbok med handfasta råd.

ISBN: 9789174247961

Info om Anders från Bonnier Fakta

Anders Hansen är leg läkare utbildad vid Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Förutom flera böcker – som översatts till över tjugo språk – har han skrivit över två tusen journalistiska artiklar om medicinsk forskning och läkemedel, gjort ett Ted-x talk, hållit hundratals föreläsningar och medverkat i poddar och teveprogram som Vetenskapens värld, Nobelstudion och Skavlan. År 2019 slog han lyssnarrekord med sitt sommarprat i P1 och skrev både manus till och programledde den populärvetenskapliga tv-serien Din hjärna på SVT. Han har fått flera utmärkelser för sin bok Hjärnstark (2016), bland annat Mensapriset 2018 och Årets hälsopris 2019 för sitt arbete för en bättre folkhälsa.

%d bloggare gillar detta: